Världens säkraste vedklyvare

Med en Kindling Cracker kommer du aldrig behöva något mer än ett trästycke eller en hammare för att hugga ved; båda delarna är trubbiga redskap, vilket är mycket säkrare för dina fingrar.

 

Detta gör Kindling Cracker till världens säkraste sätt för dig att klyva tändved, och du kommer imponeras av hur mycket enklare det blir också.

 

En Kindling Cracker är ett fantastiskt redskap för varje brasa, pizzaugn, utomhusgrill eller kamin. Dessutom passar de perfekt att ha vid campingplatser och kojor för att starta de där utomhusbrasorna.

Köp nu

Kindling Cracker tillverkas på ett australiskt gjuteri och består av ett solitt stycke högkvalitativt gjutjärn. Det handlar alltså om något dina barnbarns barn kommer klyva sin tändved med, om den bara tas om hand och används på rätt sätt.

Det enda underhållet som behövs för att Kindling Cracker ska se ut som ny i flera generationer är lite avborstning och kanske en skvätt färg ibland.

Den enkla, säkra och lättanvända designen som kom till inför en vetenskapsmässa har blivit en ständig prisvinnare; från vetenskapsmässor på New Zeeland till lokalt och internationellt erkännande från Scientific American, International TeenBusiness och Google med flera.

Köp nu

Kindling Cracker King

En ny, större och häftigare version av Kindling Cracker är på väg.

Den är det säkraste och enklaste sättet att klyva ännu större vedträn till tändved. 

Ayla ville att deras nya design skulle konstrueras i samma syfte, men också ha en fantastisk känsla och utseende. Då fanns det ingen bättre att be om hjälp med designen än Weta Workshop. Vi är säkra på att många av er har hört talas om dem eftersom de är kända i hela världen för sina underbara filmscenografier, kostymer, varelser, rekvisita och vapen osv. Deras kreationer har används till storsatsningar som Sagan om ringen, Hobbit, Avatar och många andra filmer.

Richard Taylor och hans fantastiska team hoppade på utmaningen och  överträffade Aylas förväntningar med sina idéer. Deras uppmärksamhet på detaljer är helt otrolig! När Weta Workshop tillfört sin magi behövde vi skicka designen till våra vänner på Intercast and Forge (det australiska gjuteriet vi gick ihop med för att tillverka Aylas produkt). Teamet på Intercast tillbringade flera veckor med att optimera designen för att se till att den skulle fungera optimalt med deras utrustning. Resultatet var precis det vi hoppades på... Det är fantastiskt när konst möter vetenskap.  

 


Kindling Cracker

Kindling Cracker King

   


 

Kvalitet, förstklassig konstruktion

Den består av ett solitt stycke högkvalitativt gjutjärn, så det är något dina barnbarns barn kommer använda för att hugga sin tändved om den bara tas om hand och används på rätt sätt.

 

Kindling Cracker & Kindling Cracker King

Säker och lättanvänd

Det finns ingen anledning att svinga en vass yxa farligt nära dina händer. Den är det perfekta redskapet till vedhögen du har ute på bakgården, för att klyva perfekt tändved till din eldstad, pizzaugn, bastu, grill eller rökeri.

 

Designad i Nya Zeeland & tillverkad i Australien

Vi är stolta över att Kindling Cracker uppfunnits på Nya Zeeland och tillverkas i Australien för att säkerställa högsta möjliga kvalitet.

 

Om Ayla

Kindling Cracker startade som ett skolprojekt när Ayla Hutchinson var 13 år. Nu är hon 17 år och bor på Taranaki, en av de vackraste platserna på Nya Zeeland. Om du inte vet var Nya Zeeland ligger så är det i närheten av Antarktis och en del av Australasien på södra halvklotet.

Ayla gillar att spela korgboll och basket, umgås med familj och vänner och njuta av naturen.

Även om Nya Zeeland är ett tropiskt område kan det bli MYCKET kallt på vintren. Taranaki är namnet på våra berg och vår region. När Taranaki är täckt med snö är det hög tid att tända brasorna. När man är frusen kan man aldrig få igång en brasa tillräckligt snabbt. Rikligt med tändved hjälper till att starta brasan snabbt och det var därför hon uppfann Kindling Cracker (det, och för se till att hennes mammas fick behålla sina fingrar och lemmar intakta!).

Kindling Cracker började som ett skolprojekt när Ayla var 13 år och säljs nu i hela världen med hjälp av hennes fantastiska familj och några riktigt sköna återförsäljare.

Vill du bli återförsäljare?

Vill du bli en återförsäljare i ditt land? Tveka inte att kontakta oss.
Kindling Cracker Europe
Telefon: +47 911 76 191
E-post: post@kindlingcrackereurope.com

Våre forhandlere i Sverige

Kindlingcracker.se
Axels väg 6
45198 UDDEVALLA
Sweden

Köp nu

Webbplats: http://www.fandangofiretools.se/
E-post: info@fandangofiretools.se